contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Vaarroutes Italie

Sardinie | Amalfi |Toscane | Pontine | Aeolian | Sicilie | Corsica | Elba

Zeilroute Garibaldi, zeilen in Noord Sardinie 1 week – 93 mijl. zeilroute Garibaldi voor een prachtige flottielje vakantie in Sardinie

Portisco – Santa Teresa di Gallura – Portisco

De Garibaldi zeiltocht is een klassieke en ontspannende zeilroute, zowel geschikt voor kleine en grote jachten.

Het merendeel van het zeilen vindt plaats onder de beschutting van de eilanden binnen de Maddalena Archipel. Dat is ook waarom we minder ervaren bemanningen aanraden om deze route te volgen. De gemiddelde afstand is 16 mijl per dag

1e DAG : Portisco - Cala di Volpe – Golfo Aranci (15 N.M.) Voor anker in Cala di Volpe in Sardinie
De eerste dag is een zeer ontspannen zeiltocht om te wennen aan het schip. We verlaten Portisco in de ochtend en gaan naar het noorden om na 3 mijl voor anker te gaan in Cala di Volpe, deze baai wordt gekenmerkt door een lang strand en het beroemde hotel met dezelfde naam. U kunt hier heel beschut liggen met alle winden, en daarom wordt deze baai ook gebruikt door vele grote jachten. Vanaf hier zeilen we naar Golfo Aranci, rechtstreeks ongeveer 10 mijl afstand en 2 uur genieten. Golfo Aranci ligt aan het begin van de baai van Olbia. Aranci is een rustig vissersdorpje gelegen aan een mooie baai met witte zandstranden. Vanuit de baai heeft u uitzicht op het eiland Tavolara, een indrukwekkend rots eiland dat oprijst uit het water. Aan de wal kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in een vis restaurant en is er gelegenheid om inkopen te doen.

2e DAG: Golfo Aranci - Caprera (20 N.M.)
Nadat we Golfo Aranci verlaten varen we in noordelijke richting langs de kust waar de beroemde jachthaven van Porto Cervo is gelegen. Na Capo Ferro met de indrukwekkende vuurtoren op de top van de rotsen gaan we in westelijke richting naar het prachtige eiland Caprera. De afstand is ongeveer 20 nautische mijlen. We zeilen verder naar Cala Porto Palma in het zuiden van Caprera. Het hoge contrast van het kristalheldere blauwe water met het roze van de rotsen zal uw ogen zeker bekoren. We overnachten in de baai waar twee zeilscholen gevestigd zijn en zeilcursussen geven. Er liggen meerboeien in de baai die u kunt gebruiken of u kunt achter uw eigen anker overnachten. De ankergrond is heel goed.

3e DAG: Caprera - Santa Maria - Santa Teresa di Gallura (20 NM) Zeilen in Sardinie bij het eiland Spargi
Na uw vertrek zeilt u ten zuiden van Caprera en Santo Stefano en ten noorden van Capo d'Orso. Deze kaap staat bekend om zijn rots in de vorm van een beer. Na Santo Stefano verlegt u koers in noordelijke richting en zeilt u tussen Spargi en La Maddalena. De ingang van de baai van Santa Maria wordt gekenmerkt door een in het midden boven water gelegen rots (rif). U kunt deze alleen rechts passeren. Dit eiland is een van de noordelijkste punten van Sardinie, de baai heeft kristalhelder water en een goede zandbodem om te ankeren. Direct aan het strand is er een kleine steiger waar zeilboten niet kunnen aanmeren maar die u met de bijboot kunt gebruiken. Santa Maria is het enige kleine eilandje dat in de zomer wordt bewoond. Vervolgens zeilen we naar Santa Teresa di Gallura, dit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen, de afstand is ongeveer 10 mijl. Het is een diep in het land gelegen natuurlijke fjord met jachthaven, deze is recentelijk vernieuwd. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op Bonifacio en zuid Corsica. Een van de traditionele activiteiten is het vissen en verwerken van koraal; veel winkels bieden van koraal gemaakte artikelen en sieraden aan.

4e DAG: Santa Teresa di Gallura - Lavezzi - Cala Liscia Ruia (18 NM)
Lavezzi Island ligt op 6 mijl afstand van S. Teresa di Gallura, ongeveer een uur varen. De beste baai Cala Lazarina bevindt zich aan de Zuid-Westkant van het eiland. Bestudeer aandachtig de zeekaarten voor het naderen van deze baai. Er zijn hier geen bewoners maar een paar koeien en ezels. Ze zijn niet gevaarlijk ondanks dat ze een soort van verrassing en verwarring veroorzaken, vooral bij niet goed geïnformeerde toeristen die van de zon genieten op het strand. Achter het strand bevindt zich een kerkhof waar de bemanning van het Franse fregat Semillante begraven liggen die op deze rotsen tot zinken kwam in 1885. Lavezzi is een van de mooiste eilanden van het gehele gebied. Nadat u het anker heeft opgehaald zeilt u tussen Spargi en Budelli bent u weer onderweg naar de Maddalena Archipel. Na 12 mijl en ongeveer 2 uur, bereikt u Cala Liscia Ruia. De baai is erg mooi met een goede beschutting tegen de wind met uitzondering van wind uit Zuid, Zuidoost-en Oost. Let goed op met de navigatie in verband met de aan de oppervlakte gelegen rotsen aan de linkerzijde van de ingang.

5e DAG : Cala Liscia Ruia - Cala Corsara - Cannigione (13 N.M.) Flottielje zeilen in Sardinie en bezoek de mooie baai Cala Corsara
Na uw vertrek uit Cala Liscia Ruia kunt u koers zetten naar het eiland Spargi, waar u kunt aanmeren, na minder dan 1 uur en 4 mijl, in Cala Corsara. Deze baai wordt gekenmerkt door gladde granieten rotsen, kristalhelder water en wit zand; het is een goede schuilplaats voor de Mistral. In de middag kunt u heerlijk zeilen tussen de eilanden van de Maddalena Archipel richting Cannigione. Dit ligt op 9 mijl afstand gelegen in een natuurlijke diepe fjord aan het einde van de Golf van Arzachena. In deze baai zijn diversen prachtige ankerplekken en stranden. We meren af in de haven en kunt u het dorpje verkennen.

6e DAG : Cannigione - Isola Mortorio - Portisco (15 N.M.)
Nadat we Cannigione verlaten zetten we eerst koers naar het Noorden en later Oost / Zuid-Oosten. We passeren Porto Cervo en zeilen de golf van Congianus binnen, van waaruit u vertrokken bent op de eerste dag. Het eiland Mortorio staat bekend om zijn woeste landschappen en meeuwen samen met het helder kristal ondiepe water: een groot aantal films zijn genomen tussen hier en Cala di Volpe. Isola Mortorio ligt 3 n.m. ten oosten van Cala di Volpe. De mooiste ankerplaats is aan de zuidwestelijke kant van het eiland. Een heerlijke plek om na te genieten van een prachtige week. Er resten slechts 4 n.m. tussen u en uw eindbestemming: Marina di Portisco.

Deze route kunt u heel goed zelf zeilen als u een ervaren zeiler bent. Maar als u ook van gezelligheid houdt dan is het misschien leuk om in onze flottielje mee te varen.
Als u in het menu op flottielje Italie klikt dan kunt u hier meer over lezen. Of stuur een offerte aanvraag naar contact@zeilenwereldwijd.nl

zeilroute van Nettuno naar SalernoInteressante zeilroute van Nettuno naar Salerno en eventueel retour.

De charme van een zeilcruise van minimaal een week langs de mooiste eilanden van de Tyrreense Zee. Ontdek spectaculaire landschappen, smaken en geuren, unieke sferen die voorouderlijke herinneringen oproepen met betrekking tot de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Palmarola het mooiste eiland van de Middellandse Zee

Palmarola
Niet alleen beschouwd als het mooiste eiland in de Middellandse Zee, maar ook als een van de mooiste ter wereld.
Landschappen zoals de "kathedraal" zijn bijzonder maar ook prachtige stranden omsloten door spectaculaire rotsachtige muren.
Ontdek de talloze grotten en de geweldige ervaring van het verkennen van de diepten.
Het ecologische belang van het eiland heeft geleid tot de oprichting van een natuurreservaat dat zijn kostbare ongerepte natuur beschermt.
Ponza, het rustige natuurlijke eilandPonza
Het eiland is de ideale bestemming voor diegenen die willen genieten van een heldere en rustige zee. Naast de prachtige stranden biedt het eiland de mogelijkheid om te duiken, excursies om grotten te ontdekken en buitengewone landschappen. Waaronder de grotten Chiaia di Luna, de Faraglioni van de Madonna en de Faraglioni van Lucia Rosa.
Mis het uitzicht niet op het natuurlijke zwembad 'Piscine Naturali' en de Grotte di Pilato, gebouwd door de Romeinen voor het kweken van murenen.
Ventotene

Ventotene
Een perfecte bestemming voor liefhebbers van de zee en die op zoek naar rust zijn. Bijna verlaten baaien, landwegen bijna uitsluitend doorkruist door fietsen en elektrische auto's, smaken en gerechten van vissers. Het eiland is van vulkanische oorsprong, prachtig kristalhelder water, het is de ideale plek voor diegenen die een vakantie willen in nauw contact met de natuur.
Ischia
Ischia
Het eiland is rijk aan thermische bronnen zoals de thermische rijkdommen van Spiaggia dei Maronti, de Movida van het strand van Cava dell'Isola, niet ver van de baai van Citara en de Scogli Innamorati: het is een vrij toegankelijk strand, bezocht door jongeren. Als je echt een unieke ervaring wilt beleven, raden we aan om 's nachts te zwemmen in de baai van Sorgeto: een duik in het warme water in combinatie met het maanlicht zal zeker een onvergetelijke belevenis zijn!Procida
Procida
Het eiland is een echt kleurenpalet midden in de zee. De kleine haven bezaaid met veelkleurige kleine huizen van Marina Grande is een bezoek waard. Ontdek het historische dorp uit het jaar 1500 van Terra Murata, of Marina della Corricella, een kustplaatsje beroemd om het filmen van "Il Postino" en de stranden van Ciraccio en Pozzo Vecchio.

Capri
Capri
Capri is nog steeds een bijzondere bestemming voor reizigers, intellectuelen en persoonlijkheden van de wereld jetset. Beroemd en mooi, en daarom niet te missen. Capri biedt de natuur in zijn beste vorm: de stranden van Marina Grande, de Faraglioni, La Grotta Azzurra. Om te ontdekken en om van te genieten!


Positano
Positano
Beroemd om te winkelen en voor de typische "trappen" die het bovenste deel van de stad met het strand verbinden. Loop langs het pad van geliefden van het strand Grande naar het strand van Fornillo. Aan de kust van Positano stonden prachtige villa's tijdens de Romeinse periode, zoals blijkt uit enkele overblijfselen.


Amalfi
Amalfi
Vanaf de negende eeuw was het de eerste Italiaanse Maritieme Republiek, samen met Genua, Pisa en Venetië. Zoals gewoonlijk vindt de regatta van de oude maritieme republieken plaats in Amalfi, tussen mei en juli. Het is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en een bezoek aan de kathedraal van Amalfi in Arabisch-Siciliaanse stijl is een must, wat zeker het meest representatieve monument is, een plaats van aanbidding en een pijler van het bijzondere panorama van Amalfi.


The wonder place of Tuscany Archipelago

1st day (Saturday)
Embarking in Portoferraio in late afternoon. Welcome cocktail.

Presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins. Navigation to Capraia island. Dinner and over night on board in a quiet bay.

2nd day (Sunday)
Breakfast on board, with the possibility in the morning to visit Capraia. Navigation to the southern coast of the island. Lunch on board; stop in Cala Rossa for swimming and snorkelling. In late afternoon navigation along the north – western coast. Return to Elba island after about two hours of navigation; anchorage in Marciana Marina harbour. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
After breakfast navigation to the west coast of Elba. Stops in the wonderful beaches of Ripa Barata and Cotoncello. Lunch on board and departure for south coast; stop in Fetovaia creek for swimming. In the afternoon navigation to Marina di Campo bay; anchorage in late afternoon. Dinner and over night on board

4th day (Tuesday)
Breakfast on board. Departure to Giglio Island. Arriving after four hours navigation about; during the navigation will be possible to do deep fishing in a very rich of fishes part of Mediterranean sea. Anchorage in Cala Calbugina, impressive bay with beautiful bottoms and crystalline sea water. Lunch and relax on board. In the afternoon navigation to Giglio harbour; possibility to visit the little town of Giglio island. Dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
Breakfast on board. Departure to Cannelle’s beach, stop for swimming and water activities.

Navigation to Giannutri island; arriving after one hour about at Cala Maestra, interesting bay where is possible to visit ancient Roman ruins in very good conditions. We inform that in Giannutri island there is a Marin park and in this area navigation and swimming are forbidden. Lunch on board. In the afternoon free for swimming and water activities. In the evening navigation to the main bay of the island, Cala Spalmatoi, a very peaceful creek. Dinner and over night on board in Cala Spalmatoi.

6th day (Thursday)
After breakfast on board swimming and water activities in Cala Spalmatoi, with clear and crystalline water rich of fishes. Lunch on board. In the afternoon navigation to the west coast of Giglio island; anchorage in Campese bay. Dinner and over night on board.

7th day (Friday)
Breakfast on board. Departure to Elba island; stops in the wild and uninhabited islets named Formiche di Grosseto with the possibility to play water activities. Arriving at Elba island and Punta Calamita about at 2.00 pm. Lunch on board. In the evening arriving at Porto Azzurro, during the navigation will be possible to visit some beautiful creeks. Anchorage in Porto Azzurro bay. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
Early morning departure to the east coast of the island; breakfast on board during the navigation. Stop for last swimming in Zupignano beach.

Disembarking at 10,30 am in Portoferraio.


The charming Pontine Islands


1st day (Saturday)
Embarking in Formia in late afternoon. Welcome cocktail.

Presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins. Dinner and over night on board.

2nd day (Sunday)
Breakfast on board, departure for the wonderful island of Ventotene. Lunch on board in bay closed to Porto Antico. Dinner and over night on board in creek.

3rd day (Monday)
Breakfast on board. Navigation to Cala Rossano, stop for relax and swimming and visit to Ventotene island. Lunch on board and continuation of Ventotene island visit. Dinner and over night on board.

4th day (Tuesday)
After breakfast departure to the wonderful Ponza Island. Stop for swimming in Frontone creek. Lunch on board. Dinner and over night on board in Ponza bay.

5th day (Wednesday)
Breakfast on board. Navigation around Ponza island. Lunch on board. Swimming and relax time. Dinner and over night on board in Cala Ghiaia di Luna, the most famous beach of Pontine archipelago.

6th day (Thursday)
Breakfast on board. Departure for the beautiful and uninhabited island of Palmarola. Navigation around the island. Lunch on board. Stop in Cala del Francese or return to Ponza. Dinner and over night on board.

7th day (Friday)
After breakfast navigation to Formia coasting the green Zannone island, place were are living the pilgrim hawk and white stork. Lunch on board during the navigation. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
After breakfast on board disembarking in Formia within 9,00 o’clock.


Aeolian Islands - Sicily

1st day (Saturday)
Embarking in Lipari in late afternoon. Welcome cocktail, presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins. Dinner and over night on board.

2nd day (Sunday)
Breakfast on board, navigation along the wild West coast of Lipari. Lunch on board and prosecution of the sailing towards the port of Santa Marina of Salina. Arrival in Salina. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
After breakfast navigation along the Southern coast of the Salina island, disembarking at the picturesque port of Rinella. Lunch on board. Stop for swimming in the wonderful scenario of the Pollara bay and departure to Filicudi. Dinner and over night on board.

4th day (Tuesday)
Breakfast on board and navigation around the Filicudi island, free time for swimming and relax time in the most characteristic places of this marvellous island. Lunch on board. Departure to Alicudi. Dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
Breakfast on board. Navigation around the Alicudi island, swimming and relax time in the most characteristic places of this marvellous island. Lunch on board. Departure for Salina, exploration of the Northern Coast, with the typical village of Malfa and arrival in Panarea, considered to be the most "snob" of the Aeolian Islands. Dinner and over night on board.

6th day (Thursday)
After Breakfast on board, walking in the alleys of Panarea discovering its boutiques and pre-historical sites or possibility to do a sea tour in crystalline water among small islands and submarine solfataras (sulphureous volcanos). Lunch on board. Departure to Stromboli. Dinner and over night on board.

7th day (Friday)
Breakfast on board. Navigation around the Stromboli island and departure to Vulcano island. Lunch on board. Visit of the most typical places o the island. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
Breakfast on board. Disembarking in Lipari within 9,00 o’clock.

Egadi Islands - Sicily

1st day (Saturday)
Embarking in Trapani in late afternoon. Welcome cocktail, presentation of the Crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins. Possibility to visit the small city. Dinner and over night on board.

2nd day (Sunday)
Breakfast on board, navigation to Favignana; arriving after two hours about in Cala Rossa. Lunch on board. In the afternoon excursion with tender to Cave museum. Visit of the village. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
Breakfast on board and departure to Cala Azzurra. Relax and swimming. Lunch on board. In the afternoon visit Bue Marino and Faraglioni zone. Free dinner and possibility to visit the ancient tuna fish factory Florio. Over night on board.

4th day (Tuesday)
Breakfast on board. Navigation to Marettimo, arriving after two hours about and stop under the Castle. Swimming and relax time. Lunch on board. In the afternoon visit to Cammello and Bombarda caves. Visit of the village. Dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
After breakfast on board departure to Levanzo. Visit of Genovese cave. Swimming and relax time. Lunch on board in Cala Fredda. In the afternoon navigation around the island. Visit of the village. Dinner and over night on board.

6th day (Thursday)
Breakfast on board and navigation to San Vito lo Capo. Swimming and water activities. Lunch on board in the Zingaro reserve. In the afternoon return to San Vito lo Capo with stop at the beach. Free dinner. Visit of the village. Over night on board.

7th day (Friday)
After breakfast on board departure to Blu bay in Macari; Swimming and water activities. Lunch on board. In the afternoon route to Ponte Cofano and visit to Quattro Pizzi tower. In the evening return to Trapani harbour. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
Breakfast on board. Disembarking in Trapani within 9,00 o’clock.


Corsica island – Cruise in the 'Cetaceans’ Sanctuary'

1st day (Saturday)
Embarking in Portoferraio in late afternoon.
Welcome cocktail. Presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins. Dinner and over night on board in the quiet Viticcio Bay.

2nd day (Sunday)
Departure after breakfast to the famous Capraia Island.
Stop at the Cala della Mortola. Lunch on board. Time for swimming, then arrival in the Capraia bay, where you can visit the typical village. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
After breakfast navigation in the "Cetaceans’ Sanctuary". The boat starts its navigation to Corsica island. Stop for swimming and sunbathing on the wonderful beach of Santa Maria. Lunch on board. In the late afternoon departure to the famous town of Saint – Florent. Dinner and over night on board.

4th day (Tuesday)
Breakfast on board. You can spend this day to swimming and sunbathing in the splendid blue water lapping the small white beaches of the Désert Des Agriates, until to reach the wonderful Saleccia beach. Lunch, dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
After breakfast departure to Ile Rousse. Time for swimming. Lunch on board. Dinner and over night on board in the wonderful Ile Rousse gulf.

6th day (Thursday)
After breakfast departure to the typical village named Calvi. Stop for swimming. Lunch on board. Dinner and over night on board, with the possibility to visit the wonderful town of Calvi.

7th day (Friday)
Breakfast on board. The boat will go on sailing the whole day, so that passengers can catch sight of dolphins and cetaceans. Stop for swimming. Lunch on board.
Prosecution of the navigation and arrival in the typical village of Marciana Marina in the evening. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
Breakfast on board and return to Portoferraio.
Disembarking within 9,00 o’clock.


The beautiful Elba and Capraia islands corner’s

1st day (Saturday)
Embarking in Portoferraio in late afternoon.

Welcome cocktail. Presentation of the crew and information concerning the cruise and the boat. Guests are taken to their cabins.
A short navigation and anchorage in Bagnaia or Viticcio bays. Dinner and over night on board.

2nd day (Sunday)
Early morning departure to Capraia Island. Arriving after two hours about. Breakfast during navigation. Anchorage in the zone closed to Marine park of Tuscany Islands. Stop for swimming. Lunch on board. In the afternoon navigation around the island to discover the wonderful creeks in Capraia. Time for swimming. Late afternoon back to Capraia harbour. Possibility to visit the typical village. Dinner and over night on board.

3rd day (Monday)
Breakfast on board. Navigation around Elba Island coast. Stop for swimming in Ripa Barata and Cotoncello creeks. Lunch on board. In the afternoon possibility to diving and snorkelling excursions. In the late afternoon anchorage in Marciana Marina bay. Dinner and over night on board.

4th day (Tuesday)
Breakfast on board. Navigation to the southern coast of Elba island. Anchorage in Fetovaia cove, located in the south–west zone of the island. Stop for swimming. Lunch on board. In the afternoon departure for the little harbour of Marina di Campo. Dinner and over night on board.

5th day (Wednesday)
After breakfast on board navigation to Porto Azzurro. Stops for swimming in the creek of Laconella and Ghiaieto. Lunch on board. In the afternoon possibility to do diving and snorkelling excursions with on board diving. Short navigation and stop in a beautiful Acquarilli bay. Dinner and over night on board.

6th day (Thursday)
Breakfast on board. Navigation to "mining" area of Elba Island. Stop for swimming in Calanchiole creek with light blue sea water and white sand. Short navigation to Stella Bay in Barabarca creek, a pearl of Elba island. After lunch on board navigation until Calamita point. Swimming at Miniera di Calamita beach and Vetrangoli or Punta Rossa. During the navigation to Porto Azzurro will be possible to visit the impressive Stagnone, Miniera dei Sassi Neri, Punta Nera and Istia beaches. Dinner and over night on board in Porto azzurro.

7th day (Friday)
Breakfast on board. Departure to the east zone of the island, rich of beaches and wonderful creeks like Ortano Bay, Luisi d’Angelo beach and Malpasso di Rio with her dark and shining sand. Lunch on board in Cala di Capo Castello. In the afternoon navigation to Portoferraio Bay; stop for swimming in Zupignano and Secche beaches. In the evening anchorage in Portoferraio bay. Dinner and over night on board.

8th day (Saturday)
After breakfast on board disembarking in Portoferraio within 9,00 o’clock.

Boek nu uw zeilvakantie!