contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Vaarroutes Kroatie

Sukosan 14 dagen | Sukosan 7 dagen | Biograd Noord | Biograd Zuid

Kroatie - Sukosan 14 dagen voorbeeld zeilroute

Dag 1: (zaterdag) Vanaf 17.00 uur ligt de gereserveerde boot gereed. Hierna kunnen we ons schip in ontvangst nemen en de formaliteiten afhandelen en wat aan de boot wennen. Op de haven is een kleine supermarkt en een restaurant. Buiten de marina boodschappen doen en wat eten kan natuurlijk ook. Een gemeenschappelijke maaltijd is het uitgelezen moment om met de andere deelnemers kennis te maken.

Dag 2: (zondag) Na het "palaver" of "briefing" vertrekken we voor een niet al te lange tocht naar Pakostane . Op de kaart lijkt het Pasman kanaal een moeilijk vaarwater maar het is goed bebakend. We maken kennis met de vele eilanden en eilandjes en hebben nu nog het voordeel van enige betonning omdat de veerboten hier langs varen. De totale afstand is 12 mijl. De tocht kan echter zo lang gemaakt worden als men wilt. Dit geldt overigens voor de meeste dagen. Onderweg kan bijvoorbeeld geankerd worden voor een duik in het glasheldere water of voor de lunch. flottielje Sukosan dag 3
afstand: 12 mijl

Dag 3: (maandag) Een wat langere tocht naar het plaatsje Prvic op het gelijknamige eiland. De tocht voert ons langs het grote eiland Murter. Ten Noorden van Murter ligt een groep onbewoonde eilanden met mooie ankerbaaien waar het goed zwemmen en snorkelen is. Prvic heeft een beschutte haven en er is een supermarkt. We gaan eten bij Mile, de eigenaar van restaurant Punta. Op het dakterras heeft men een prachtig uitzicht over de eilanden. afstand: 17 mijl

Dag 4: (dinsdag) Vanuit Prvic is het 2 mijl naar de monding van de rivier Krka. Krk watervallenDe ingang wordt bewaakt door een oude Italiaanse vesting ter verdediging van de stad Sibenik. Het eerste stuk van de rivier is vaak nog bezeild, hierna vaart u op de motor door een soort canyon langs steile oevers naar de marina van Skradin. Het water wordt allengs zoeter en bij Skradin verschijnen de eerste rietkragen. Afmeren in de marina van Skradin. Voor een bezoek aan de watervallen kunt u het taxibootje nemen. De watervallen liggen in een nationaal park waar een wandeling is uitgezet van circa 11/2 uur door de prachtige natuur. In Skradin is het goed mosselen eten. Deze worden gekweekt in hangcultures langs de oevers van de rivier. afstand: 10 mijl

Dag 5: (woensdag) Onze volgende bestemming is het eiland Kaprije, zo’n 10 mijl vanaf de riviermonding. Afhankelijk van de windrichting kunnen we kiezen uit verschillende routes. (let wel op de kardinale boeien ten westen van het eiland Zlarin). Het eiland dankt zijn naam aan de productie van kappertjes die hier in het verleden werden verbouwd. Er is een beperkt aantal ligplaatsen aan de havenpier maar er is een ruime ankerbaai. Door de Maestral kan het hier wat onrustig zijn maar tegen de avond gaat de wind meestal liggen. ’s Morgens even wachten tot de veerboot aankomt want deze brengt vers brood aan. afstand: 18 mijl flottielje Sukosan dag 6

Dag 6: (donderdag) Vanuit Kaprije gaat de tocht naar de Kornati archipel, eveneens een nationaal park met vele kleine eilandjes. Volgens de lokale verhalen had God tijdens de schepping een handvol stenen over en heeft deze maar hier neergegooid. De welhaast onbegroeide eilanden scheppen een bijzondere omgeving. Maar er zijn ook baaien met goede ankerplaatsen waar in de zomer restaurantjes hun gasten verwelkomen. Bij goed weer ankeren we ten noorden van Sipnate of in de baai van Levrnaka aan een van de daar neergelegde meerboeien. Hier is een restaurant, goed maar niet goedkoop. afstand: 17 mijl.

Dag 7: (vrijdag) Het begeleidingsschip gaat vandaag terug naar Sukosan. Hier heeft men de keuze om mee naar de haven te gaan of om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld de zuidwestkant van het eiland Dugi Otok met zijn steile klippen, waar je vlak langs kan varen (70 meter diep) en de mooie en beschutte baai van Telascica. Naar Sukosan circa. 15 mijl Week 2 voor degene die 2 weken meevaren, helaas gaan de anderen naar huis flottielje Sukosan lekkere zeildag

Dag 8: (zaterdag) Wisseldag of zelf de omgeving verkennen. In de Kornati archipel is voldoende te zien. Vroeger werden hier de zogenaamde "spaghettiwesterns" opgenomen. De restanten van de decors staan er nog steeds. Voor de overigen zit de vakantie er op. Er moet ingeleverd en nagekeken worden. Wanneer er zich mankementen hebben voorgedaan, meldt dit vooral aan de verhuurder zodat hij dit kan verhelpen. Voor de vliegpassagiers is de transfer geregeld en diegenen die met de auto gekomen zijn hebben de keus de terugweg te kiezen via de kustweg of via de snelweg (tol) door het binnenland.

Dag 9: (zondag) Na een zwerftocht door de Kornati of Telascica baai varen we naar het plaastje Sali. Aan de kade zijn lazylines om aan te meren. Tussen de eilanden is het intensief navigeren. In dit gebied liggen een aantal ongemarkeerde ondieptes, dus opletten! De tocht gaat door de Mala Proversa, een smalle doorgang tussen de eilanden Kornat en Katina. Ten noorden van het eilandje Katina is ook een passage, deze is betond en iets gemakkelijker. In Sali ontmoeten we weer het begeleidingsschip met de nieuwkomers. afgemeerd aan kade in flottielje Sukosan

Dag 10: (maandag) Op naar Bozava. Vandaag 22 mijl. We varen langs Dugi Otok naar het noorden. Door de trechterwerking kan de wind tussen de eilanden Iz en Rava soms aardig doorblazen. Onderweg zien we misschien nog de uitgehakte rotsen waar in vroeger tijden onderzeeers zich schuilhielden. Bozava is een gezellige vakantieplaats aan de noordoostkant van Dugi Otok. De haven ligt goed beschut behalve bij Jugo. afstand: 22 mijl.

Dag 11: (dinsdag) Onze volgende bestemming is het eiland Ist. Tussen Dugi Otok en Zverinac voert de tocht naar open zee. Op de riffen aan de noordkant van Dugi Otok ligt het wrak van een Italiaans vrachtschip dat er 20 jaar geleden gestrand is. We passeren het eiland Molat en een aantal verspreide kleine eilanden. Ist is een populair dorpje dat in het hart van het gelijknamige eiland ligt. De grootste haven is aan de zuidkant waar we kunnen afmeren aan één van de twee pieren. Ook liggen er een aantal ankertonnen maar de baai geeft voldoende ruimte om achter het eigen anker te gaan liggen. De afstand vanaf Bozava is 12 mijl flottielje Sukosan

Dag 12: (woensdag) We verlaten de baai van Ist met bestemming het eiland Silba of Olib, afhankelijk van de weersverwachting en de drukte. De tocht voert ons langs de Greben, die aan deze kant verrassend groen blijken te zijn.

Dag 13: (donderdag) De bestemming van vandaag is Muline, een rustig vakantieoord aan de noordpunt van het eiland Ugljan. Onderweg is er ruim gelegenheid om te zwemmen of te snorkelen. In Muline ankeren we in een ruime, open baai voor het dorp of zoeken de beschutte ankerbaai van Pavlesina op. Hiervandaan bereiken we via een korte wandeling naar Muline ons restaurant voor die avond. afstand ca 20 mijl.

Dag 14: (vrijdag) Aan alles komt een eind, dus nu moeten nu we echt terug. De laatste dag voert de tocht ons langs de grote stad Zadar naar de thuishaven, marina Dalmacija. Het oude stadscentrum van Zadar is zeker een bezoek waard. Met de beroemde kerk Sveti Donat of de kleurige markt. Ook aan de oostkant van Ugljan is voldoende gelegenheid om even te ankeren of aan te leggen in een haventje. Bij binnenkomst in de thuishaven eerst even de dieseltank optoppen, en daarna de boot afmeren. De reis is nog niet gedaan; tijdens de laatste maaltijd kunnen we nog napraten over de tocht en herinneringen ophalen en genieten van de laatste nacht aan boord. afstand: 14 mijl. weer terug in de haven

Dag 15: (zaterdag) De vakantie zit er op. Er moet ingeleverd en nagekeken worden. Wanneer er zich mankementen hebben voorgedaan, meldt dit vooral aan de verhuurder zodat hij dit kan verhelpen. Voor de vliegpassagiers is de transfer geregeld en diegenen die met de auto gekomen zijn hebben de keus de terugweg te kiezen via de kustweg of via de snelweg (tol) door het binnenland.

Dit overzicht is slechts een suggestie. Afhankelijk van een aantal factoren zoals wind, plaatselijke situatie, interesse van de deelnemers, etc. wordt de tocht uiteindelijk bepaald door de flottielje leider.

Zeilroute beschrijving Sukosan-7 dagen


SUKOSAN is een kleine stad en haven in een uitgestrekte baai (Luka Sukosan) 11 km zuidoostelijk van Zadar; inwoners 2.500. Belangrijkste bron van inkomen zijn landbouw, wijncultuur, verbouw olijven, fruitteelt en toerisme.

Gelegen in de baai heeft Sukosan een overvloed aan mooie zandstranden. De stad zelf biedt leuke wandelingen door traditionele smalle straten. Met zijn talrijke restaurants en taveernes staat Sukosan bekend als de plaats van wijn en zang. Sukosan koestert oude gebruiken. Deze zijn verbonden met het feest van St. Kasijan, de beschermheilige van Sukosan (13 Augustus). De nachten van Sukosan bieden genoeg vertier. Tijdens het carnaval seizoen zijn de typische maskers 'luzari' een bijzondere attractie.

Dag 1: Sukosan
Sukosan is een heel goede plek om uw vaarvakantie te starten. Het is een levendige stad om een avond door te brengen met een grote keuze aan bars, nachtclubs en restaurants.
Sukosan is net zoals vele steden in Kroatie gelegen aan een prachtige kustlijn die is omringd door een eindeloos aantal prachtige eilanden. U kunt zich geen betere plaats wensen om uw zeilvakantie te starten – en aan het eind van uw zeilvakantie heeft u de gelegenheid om nog een heerlijke avond in Sukosan te beleven.

Dag 2: Telascica/Dugi Otok
Dugi Otok biedt rust in een natuurlijk reservaat met een oppervlakte van 114 vierkante kilometers. Vissers en landbouwers leven in dit gebied.
Dugi Otok heeft prachtige verlaten stranden en toeristen attracties. De stad Telascica bevindt zich hier en heeft de grootste natuurlijke haven van de Adriatische Zee als ook een natuur park.
De noordwestelijke kust is rijk begroeid met bomen en heeft veel mooie baaien en een prachtig strand met een 41-meter hoge vuurtoren.
Het is interessant om te weten dat tijdens de bouw van de vuurtoren in 1949 men 100.000 eierdooiers heeft toegevoegd aan het cement om een bescherming te geven tegen de invloed van de zon en de zee. Hierdoor wordt zijn schoonheid niet geruïneerd.

Dag 3: Zirge
De historie van dit eiland is erg oud, en door zijn locatie diende het als een belangrijke nederzetting.
Zirje is het buitenste van de onbewoonde eilanden in de Sibenik archipel. Het is een ideaal plek om te vissen en er zijn veel perfecte baaien voor jachten. Sinds oudsher diende het als een strategische defensieve plek en de ruines van een zestiende eeuw fort kunt u nog steeds bezoeken.
Olijven, druiven voor wijn, vijgen en pruimen worden op dit eiland verbouwd en de zee is rijk aan vis. Trouwens, regelmatig kunt u dolfijnen zien spelen in de zee.

Dag 4: Skradin
Het toerisme heeft hier een lange historie. Dit komt doordat iedere toerist die zijn vakantie in Dalmatie viert een bezoek aan Skradin en het natuurlijke fenomeen van de rka rivier brengt.
Skradin is een vredige kleine stad met smalle straten, rijk gastronomisch aanbod en zijn beroemde witte wijn 'Debit' zal de meest veeleisende bezoeker tevreden stellen.
Als je Skradin met een boot bezoekt, door de canyon van de rivier Krka zal het zeker een onvergetelijke ervaring zijn die u niet snel zult vergeten. Voor degenen die besluiten om in de haven van Skradin af te meren, er zijn ook 200 ligplaatsen beschikbaar in een moderne jachthaven.

Dag 5: Betina
Betina is vernoemd naar het Keltische woord 'bet'dat mond betekent waarmee het de locatie perfect beschrijft. Het is gelegen op het eiland Murter en ligt slechts 7km van
Tisno waar de brug het eiland en vaste land met elkaar verbindt.
Betina wordt gedomineerd door de parochie kerk van St. Francis gebouwd aan het begin van de 17e eeuw. Zij is verschillende malen vergroot en in de 18e eeuw is de klokkentoren gebouwd.
Naast de traditionele activiteiten, vissen en landbouw, zijn de inwoners van Betina beroemd als goede scheepsbouwers. Al in 1848 werd een scheepswerf gestart met het doel om grote houten schepen te bouwen. Deze traditie in Betina bestaat nog steeds, er is een scheepswerf met dezelfde naam die nu vis-, en motorjachten bouwt.
In Betina is ook een moderne jachthaven met goede jachtfaciliteiten en service. Er zijn mogelijkheden voor een plaats op de wal voor 100 jachten en 200 ligplaatsen in de jachthaven.

Dag 6: Iz Veli
Iz is een van de kleinere Dalmatische eilanden voor de kust van Kroatie. De rijke mediterrane vegetatie en het ontbreken van auto’s zijn haar kenmerk. Het wordt reeds bewoond sinds prehistorische tijden en heeft een rijke folkloristische traditie.
Ontdek het kleine dorp Veli Iz en geniet van het uitzicht op de tien omringende eilanden. IzVeli is een eiland met vissers, zeelieden, pottenbakkers en olijven tellers.
Iz Veli is gelegen 14 mijl van Zadar en is het meest pittoreske eiland in de Zadar archipel.
Het eiland is bedekt met typische mediterrane vegetatie en er groeien ongeveer 70.000 olijfbomen. De oppervlakte van het eiland bedraagt 18 vierkante kilometers.
Met zijn aangename klimaat en overvloed aan natuurlijke baaien op het eiland en de elf omringende kleinere eilanden trekt Iz talrijke toeristen die hier een stop maken tijdens hun reis door de Adriatische Zee.
Het festival van Iz "Iska Festa" is een speciale zomer attractie, een folkloristische manifestatie waar u de oude ceremonie kunt zien van het kiezen van een dorps koning, met traditionele kostuums en handwerken, sporten en andere zaken.


Zeilroute beschrijving Biograd 7 dagen richting het NoordenDagen 1 tot 8

Biograd na moru, of Albamaris zoals de oude Romeinse inwoners de stad noemden, is centraal gelegen in de Adriatische Zee in het hart van Dalmatie. Biograd is trots op haar onovertroffen faciliteiten en luxe voor een ieder. Kwaliteit cafe’s en restaurants zijn er in overvloed in Biograd. Maak een wandeling langs de boulevard, het is een van de mooiste van heel Kroatie. Biograd heeft een modern nautisch centrum, gelegen tegenover de ingang van de Kornati archipel, het beroemde Nationale Park met meer dan 150 eilanden en 200 rotsen. Biograd ligt dicht bij de luchthaven van Zadar (20 km) en 95 km van de luchthaven van Split.

Dag 1: Biograd
Ooit was de stad de kroon van koningen van Kroatie. Nu is Biograd aan zee een bekend toeristisch en nautisch centrum als ook het centrum van de Rivièra. De stad is uitgegroeid tot de juiste voor een prettig leven. Het is gelegen op een schiereiland omringd door moderne jachthavens en een promenade met een niet te vergeten uitzicht op het kanaal en de eilanden die hierin verspreid liggen. Het is een uitstekend beginpunt voor een zeilvakantie door de ligging vlakbij de Kornati archipel.

Dag 2:Zadar
Zadar, de vroegere hoofdstad van Dalmatie, is gelegen in liefelijk Noord Dalmatie. Het is omringd door de Dinartic Alpen in het Oosten en in het Westen ligt de prachtige Adriatische Zee. In het directe Noorden liggen honderden eilanden, en in het Zuiden bevinden zich de steden Split en Dubrovnik. De geschiedenis van de stad dateert van duizenden jaren terug; heden ten dage treft u er veel antieke ruïnes in het prachtige landschap. Zadar heeft enkele goede nachtclubs, disco’s en restaurants die u vermaken tot in de kleine uurtjes als u daarin geïnteresseerd bent.

Dag 3:Molat
Het Molat eiland is gelegen in het Noordelijke deel van de archipel van Zadar. Het is verbonden met de kust (Zadar) door een dagelijkse ferry. De rust, stilte en noodzakelijk minimum aan infrastructuur (4 restaurants, 3 winkels) garanderen een vakantie ver van het gebruikelijke toerisme. Er zijn 3 plaatsen op Molat: Molat, Brgulje en Zapuntel verbonden met een weg. Het is bijna noodzakelijk om rond het eiland te zeilen om de prachtige stille baaien en mooie stranden te ontdekken.

Dag 4:Llovik

Dag 5:Silba
Silba is een eiland ten Zuidoosten van Losinj (Losheeny), tussen de eilanden Premuda en Olib. Het heeft een oppervlakte van 15 km2 in de vorm van een 8 figuur, met het dorp Silba gelegen op het smalste punt in het midden. Het duurt ongeveer slechts 10 minuten om de 600 m te lopen van het Noordoosten van Mul naar de Zuidwestelijke haven Zalic (Zhaleech). Silba heeft een mediterraan klimaat met 2570 zonnen uren per jaar. De meeste zomerdagen zijn heet, helder en wolkeloos met een lichte Westelijke Maestral wind die het eiland in de namiddag afkoelt. Het eiland heeft talrijke kleine stranden en inhammen. Het belangrijkste publieke strand Sotorisce (Sotoreeshche) is gelegen vlakbij de haven Mul en heeft kristalhelder water met een zand bodem. Op Zalic zijn er enkele stranden met kiezelstenen waar u kunt genieten van het prachtige kleurige uitzicht op de zonsondergang in zee. Als u van wandelen houdt dan zijn er talrijke baaien buiten het dorp die u via wandelpaden kunt bereiken.

Dag 6:Veli Iz
De gehele haven van Veli Iz is ingericht als jachthaven. Afmeren vindt plaats met boeg of achterschip naar de kade in het Zuidoostelijke deel van de haven waar ruimte is voor 45 jachten tot 20 mtr lengte en een maximum diepgang van 2.7 mtr. Aangezien er ongeveer tien eilandjes en kliffen zijn rond Iz, hebben gepassioneerde zeilers talrijke stranden en baaien om te ontdekken. Daarnaast is Iz een goed startpunt om een tocht naar het Nationaal Park Kornati te maken.

Dag 7: Kornati (Telascica)
Dugi Otok biedt rust in de beschermde natuur met een oppervlakte van 114 m2. Er bevinden zich vissers, boeren en prachtige verlaten stranden. Hier is de stad Telascica gelegen in de grootste natuurlijke haven van alle Adriatische eilanden, een natuurpark en thuisbasis van de mouflon. De rijke beboste kust in het Noordwesten is vol met wijde baaien en een prachtig strand met een 41 meter hoge vuurtoren. Het is interessant om te weten dat toen men de vuurtoren bouwde in 1949 er 100.000 eierdooiers werden toegevoegd aan het cement om zijn pracht te beschermen tegen de invloed van de zon en de zee.

Dag 8: Biograd


Zeilroute beschrijving Biograd 7 dagen richting het Zuiden


Biograd na moru, of Albamaris zoals de oude Romeinse inwoners de stad noemden, is centraal gelegen in de Adriatische Zee in het hart van Dalmatie. Biograd is trots op haar onovertroffen faciliteiten en luxe voor een ieder. Kwaliteit cafe’s en restaurants zijn er in overvloed in Biograd. Maak een wandeling langs de boulevard, het is een van de mooiste van heel Kroatie. Biograd heeft een modern nautisch centrum, gelegen tegenover de ingang van de Kornati archipel, het beroemde Nationale Park met meer dan 150 eilanden en 200 rotsen. Biograd ligt dicht bij de luchthaven van Zadar (20 km) en 95 km van de luchthaven van Split.

Dag 1: Biograd
Ooit was de stad de kroon van koningen van Kroatie. Nu is Biograd aan zee een bekend toeristisch en nautisch centrum als ook het centrum van de Rivièra. De stad is uitgegroeid tot de juiste voor een prettig leven. Het is gelegen op een schiereiland omringd door moderne jachthavens en een promenade met een niet te vergeten uitzicht op het kanaal en de eilanden die hierin verspreid liggen. Het is een uitstekend beginpunt voor een zeilvakantie door de ligging vlakbij de Kornati archipel.

Dag 2: Murter
Het eiland Murter is bekend om zijn zand- en gravel stranden, waaronder Slanica, Kosirina en Čigrađa. Er zijn ook een groot aantal kleine baaien onttrokken aan het zicht en ver van het rumoer van de grote stranden. Er bevinden zich vier grote steden op het eiland – de oude steden Murter en Jezera, en de nieuwe Tisno en Betina. Het grootste deel van het eiland is begroeid met oude olijven bomen en vijgen bomen, wat de belangrijkste vruchten / gewassen zijn die de locale inwoners cultiveren. Verlaten zandstranden zijn de meest bezochte stranden en Kornati staat bekend als een van de mooiste best bewaarde landschappen van de wereld.

Dag 3: Rogoznica
Het eiland Rogoznica is gelegen in het Zuidelijke deel van Kroatie en staat bekend als het mooiste gebied van het land. De Dalmatische kust is een verzameling van verborgen baaien, prachtige eilanden, weelderige rijke bossen, inhammen, geheime stranden, liefelijke steden en typische vissersdorpjes. Het eiland heeft een efficiente haven en is eenvoudig te bereiken door de verbinding met het vaste land.

Dag 4: Trogir
Trogir is omringd door een kristal heldere zee en een vriendelijk stadje en is uw bezoek waard gedurende uw tocht. De beste manier om dit te doen is om uw boot voor anker te liggen onder de stadswal en te genieten van haar schoonheid. Beleef deze stad met 2300 jaren aan traditie. Zijn rijke cultuur is ontstaan onder de invloed van de oude Grieken, Romeinen en Venetiers. Trogir heeft een concentratie aan paleizen, kerken, torens, forten op een smal eiland, en het verdient zijn bijnaam 'DE STENEN SCHOONHEID'. We kunnen u ook aanraden om af te meren in de nabijgelegen ACI Marina Trogir. De golf van Trogir (Saldun) is begrensd door het eiland Ciovo in het Zuiden en het vaste land in het Noorden (zoals afgebeeld in de nautische pilot). Er is een grote variatie aan ankerplaatsen en kleine havens in de golf en de nabij gelegen eilanden waaronder (Drvenik, Solta, Ciovo).

Dag 5: Zlarin
Het eiland Zlarin ligt in de Sibenik archipel en is gescheiden van het vaste land door het Sibenik kanaal waar de dagelijkse ferry van Sibenik naar Zlarin opereert. De eilandbewoners hebben zich van oudsher bekwaamd in landbouw, vissen, wijnbouw en sponsduiken. Zlarin heeft prachtige zandstranden die rust en vrede bieden. (auto’s zijn niet toegestaan op het eiland). Zlarin heft ook een pittoreske natuur en haar inwoners zijn gastvrij en vriendelijk. We kunnen dit eiland van harte aanbevelen aan degenen die rust zoeken.

Dag 6: Skradin
De voormalige inwoners van Skradin waren bijna allen boeren die olijfbomen, druivenstruiken en vruchtenbomen hebben geplant. Momenteel houden zij zich bezig met hun traditionele landbouw en door de variatie van water in de baai zijn er ook vis en mossel kwekerijen. Skradin is een vredig klein stadje met smalle straten, een rijke gastronomisch aanbod en zijn beroemde witte wijn Debit zal zelfs de meest veeleisende bezoekers tevreden stellen. Als u per boot naar Skradin komt door de canyon van de rivier Krka is dit een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. Voor degenen die besluiten om in de haven van Skradin te overnachten zijn er 200 ligplaatsen beschikbaar in de moderne jachthaven.

Dag 7: Zuid Kornati
Er zijn veel plekken waar u kunt afmeren op uw route naar Zuid Kornati, maar wij raden u aan om naar het eiland Zut te gaan, dat als onderdeel van de Kornati Archipel wordt gezien en bestaat uit 140 eilanden, inhammen en riffen. Zijn talrijke baaien bieden een ideale bescherming voor verschillende soorten kleine jachten. Inwoners van Murter komen af en toe naar Zut om de traditie van olijfteelt en visserij voort te laten duren. Enkele inwoners herkennen de behoeften van moderne toeristen, en dus is Zut bekend geworden door het Robinson – achtig toerisme. Pristanite, een dorpje op Zut, is door het aantal huizen de grootste nederzetting van de gehele Kornati eilanden. Het Zuidelijke deel van het eiland is volledig onbewoond. ACI marina is gelegen in de baai van Podrazanj dat onderdeel is van de lange Zut inham aan de Noordoostelijke kust van het eiland Zut.

Dag 8: Biograd

Boek nu uw zeilvakantie!