contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Sardinie

Flottielje zeilen Italie vanuit Portisco
Een unieke flottielje bestemming, flottielje zeilen in Sardinie met Nederlandse begeleiding! Wij hebben deze flottielje 5 jaar persoonlijk begeleid, en nu vaart al gedurende 7 jaar een ander gezellig en enthousiast Nederlands stel met u mee.
Geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Italiaanse keuken.


Zeilen in La Maddalena archipel Sardinië.


Bekijk een impressie van flottielje zeilen in Sardinie!

voor anker in Sardinie Flottielje zeilen in Sardinie, er is geen betere manier om het echte Sardinie te ontdekken: de mooiste stranden en baaien van de Costa Smeralda liggen op u te wachten om ontdekt te worden. De flottielje leiding laat u genieten van een prachtige cruise in de Middellandse Zee van de Costa Smeralda naar Zuid-Corsica. Dit is de perfecte bestemming voor uw volgende zeilvakantie, kom zeilen in Sardinie.

Lees hier de gemeten windkracht en windrichting in Sardinie!

Zeilen Wereldwijd selecteert zorgvuldig de beste luxe jachten, zeilboten en catamarans voor u in Sardinie.


Onze flottielje basis in Sardinie – is Portisco en ligt in het noord oosten in de Costa Smeralda. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een zeilcruise in dit ongerepte gebied. De basis is zeer goed te bereiken via vliegveld Olbia. Met de taxi bent u in een kwartier bij uw schip.

Portisco is de hoofdbasis
Portisco is gelegen in aan de prachtige "Costa Smeralda", tussen Porto Cervo en Porto Rotondo op slechts 15 minuten afstand van Olbia Airport. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving.

De Flottielje
Wij kunnen beschikken over een groot aantal zeiljachten en catamarans in Sardinie. De lengte van de jachten ligt tussen de 30 en 50 voet met 2 tot 5 cabines, van verschillende ontwerpen en modellen. We zijn er zeker van het schip te vinden wat u zoekt. uitzicht op Portisco

Ga naar het overzicht van de schepen die we u vanuit Portisco kunnen aanbieden.

Onze flottielje is geschikt voor iedereen die van zon, zeilen en de zee houdt. Echter dit zeilgebied vereist wel enige zeilervaring en kennis van navigatie. Het gebied is niet geschikt voor de beginnende zeiler.

Unieke 2-weekse flottielje naar Corsica start op 15 juli 2023, op deze speciale flottielje zeilt iedereen 2 weken mee! Leuk voor de jongelui! Bezoek Bonifacio of Porto Vecchio en ervaar de Franse en Italiaanse cultuur.

Probeer eens een Stand Up Paddle board op uw flottielje vakantie in Sardinie!
Stand Up Paddle ook wel SUP is een prachtige manier om meer van de omgeving te ontdekken en tegelijkertijd actief bezig te zijn, ook ideaal voor de jongelui.

Flottielje zeilen in Sardinie is niet te vergelijken met andere flottielje gebieden.

Omdat er zoveel mooie baaien zijn overnachten we 4x op eigen anker.
flottielje briefing in Sardinie2x in de week zult u zelf moeten koken, de andere keren eten we in een restaurant voor degene die dit leuk vinden. Wij ervaren dat onze klanten het heel bijzonder vinden om te overnachten in een natuurlijke baai en aan boord te eten!
En voor degene die het leuk vinden spreken we op het strand af om onder het genot van een drankje de zeilavonturen te bespreken en naar de prachtige zonsondergang te kijken. Halverwege de week liggen we in een stadje waar weer inkopen gedaan kan worden, souvenirs gekocht kunnen worden, etc. Daarnaast liggen we ook vaak in de buurt van een dorpje waar een lokale markt te bezoeken is.

Wij kennen het gebied en brengen u op de mooiste plekken. U hoeft alleen maar te genieten!!

fotoalbum Zeilen in Sardinie.
Deze foto's zijn eigendom van cruising charter company.

Let op, in Italie is een vaarbewijs vereist. Zonder vaarbewijs kunt u in Italie geen zeiljacht huren.
Wilt u meer weten over onze flottielje in Italie vanuit Portisco, neem dan contact met ons op via email contact@zeilenwereldwijd.nl of
telefonisch 06 20553904

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw flottielje zeilvakantie in Sardinië:

Flottielje route voorbeeld route 1

Indien u 2 weken mee zeilt klik dan hieronder voor voorbeeld route 2, we zeilen dus 2 verschillende routes!

Ga naar voorbeeldroute 2, een andere prachtige om heerlijk te zeilen in Sardinie. flottielje route Portisco

AnchorAnchor HarbourHarbour

Portisco Tavolara (Spalmatore) 12 mijl Anchor
Tavolara Isola Caprera 21 mijl Anchor
Isola di Caprera Bonifacio 18 mijl Harbour
Bonifacio Isola Budelli 11 mijl Anchor
Isola Budelli Isola Spargi (Cala Corsara), Razzoli en Santa Marina 3 mijl Anchor
Isola Spargi La Maddalena (Cala Gavetta of Mangiavolpe) 3 mijl Harbour
La Maddalena Pevero 9 mijl Anchor
Pevero Portisco 5 mijl Harbour


Spalmatore bij TavolaraTAVOLARA (SPALMATORE)
Een heerlijke dag zeilen door Capo Figari, de Golf van Olbia en tussen Tavolara en Molara. U kunt voor anker in de baai van Spalmatore (een prachtig decor om te genieten voor anker), recht tegenover een prachtig strand. Tijd om te zwemmen en genieten van een fantastisch uitzicht. In de avond kunt u eten in het restaurant "Re di Tavolara."CAPRERA
Caprera Het eiland Caprera is onderdeel van de Maddalena Archipel, en is verbonden met het eiland La Maddalena door een brug. Het is een natuurreservaat. U kunt klimmen tot de top van de Monte Teialone en Poggio Stefano en genieten van een prachtig uitzicht over de Archipel. Rondom rose granieten rotsen die een prachtig landschap kleuren. Cala Coticcio ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Klein en smal als een fjord. In het zuidoosten ligt Cala Brigantina, een smalle baai die wordt beschermd door rotsen. In het zuiden zijn Punta Rossa, de stranden van Cala Portese, Porto Palma en l’isoletta del Porco een bezoek waard. Ook kunt u Cala Garibaldi bezoeken, waar de beroemde held aan land ging om zijn huis te bereiken. In het noorden bevinden zich prachtige van het land ontoegankelijke stranden zoals Cala Napoletana, Cala Serena en Cala Caprese. U kunt een bezoek brengen aan het huis van Garibaldi dat momenteel een museum is.


BonifacioBONIFACIO
Bonifacio is de mooiste entrée van Corsica! Een wit schip klaar om het land te verlaten en naar zee te varen. De charme van de smalle straten die naar de Citadel leiden. De toegang tot de haven is fascinerend, van ver lijkt het een scheur in de witte kalkrotsen en binnen de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna arriveert u in Bonifacio! Vergeet niet dat u nu in Frankrijk bent en u kunt genieten van "stokbrood" en "crepes". Tip: loop omhoog naar de Citadel en geniet, speciaal op een winderige dag.
Hier kunt u een filmpje bekijken van de spectaculaire aanloop van Bonifacio

Isola di BudelliISOLA DI BUDELLI
Budelli is onderdeel van de Maddalena Archipel en is beroemd om het legendarische "Spiaggia Rosa" ("Pink Beach"). De kleur van het koraal zand, de intense kleur van de zee en de vorm van de granietrotsen die de set eromheen tot een uniek spektakel in de wereld maken. Een natuurlijk monument dat in acht dient te worden genomen met religieuze stilte. De "Spiaggia Rosa" van Budelli werd vereeuwigd door filmmaker Michelangelo Antonioni met een lange scene in de film "Red Desert".


Isola di Spargi
ISOLA DI SPARGI
Ten zuidwesten van het eiland La Maddalena zijn er vele kleine baaien met helder water. Onder hen is Cala Corsara een van de mooiste. Vanaf daar kunt u langs de oostkust zeilen en vindt u vele kleine baaien; Cala Soraja, Cala Granara, Cala Conneri, Cala Canniccio, Cala Petranera tot Cala Grano, waar u kunt afmeren en aan land kan gaan. Via een kleine straat bereikt u snel de vestingwerken van Punta Zanotto. Een mijl ten noorden van Washington Reef is een onvergetelijke plek om te duiken.


LA MADDALENA
La MaddalenaLa Maddalena is de belangrijkste stad van de eilanden. Het is een kleine stad, doorkruist door carrugi de Genovese naam van de smalle steegjes, die omhoog klimmen naar de heuvel boven Cala Gavetta. De haven heeft zich ontwikkeld door de hele stad. In de stad vindt u alle soorten winkels, restaurants en pizzeria’s. Indien u hier een nacht wilt doorbrengen dan dient u te reserveren, vooral in de periode van juli en augustus. Het eiland heeft vele stranden. Spalmatore, waar u aan een mooring boei kunt verblijven. Cala Francese, een plek beschut van de wind, net achter Cala Gavetta. Een andere jachthaven is Porto Massimo, in het noordelijke deel van het eiland.

PeveroPEVERO
Het is een prachtige baai gelegen net achter de jachthaven van Porto Cervo. Het is beschut voor de Mistral dus als het waait kan de jachthaven vol zijn. Het landschap is fabelachtig, twee prachtige zandstranden met op de heuvel de beroemde Costa Smeralda villa’s met hun groene tuinen. Met een uur varen bereikt u Portisco en de Golf van Cugnana.

Boek nu uw zeilvakantie!