contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen Mallorca

Flottielje zeilen vanuit basis Palma de Mallorca.


Vanaf zomer 2016 zeilen wij op deze nieuwe flottielje bestemming. Flottielje zeilen in Mallorca vanuit starthaven Palma de Mallorca.
Vanaf half juni tot half september zeilen we deze flottielje met maximaal 8 schepen.


mooie baai in MallorcaHet grootste eiland van de Balearen is Mallorca en bevindt zich in de Middellandse zee.
Mallorca hoort bij Spanje en men spreekt er Mallorquin, Catalaans en Spaans.
De meeste mensen wonen in de hoofdstad Palma de Mallorca, ongeveer 850.000 mensen en in de zomer bezoeken vele toeristen de stad.

Mallorca staat bekend om zijn vele stranden en mooie baaien, aangenaam zomerweer en cultuur. Het eiland biedt prachtige zeilomstandigheden, goede wind en mooie ankerbaaien afgewisseld met haventjes en daarnaast leuke dorpjes en prachtige stranden.

Mallorca is zeer eenvoudig te bereiken met een korte vliegtijd.
Onder andere Transavia, Ryanair, Vueling, Arke, Jetair fly, TUIfly vliegen naar Mallorca vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Brussel en Dusseldorf.

Kom zeilen met ons op deze nieuwe flottielje vanuit Palma de Mallorca!!
Wij hebben deze flottielje 2 jaar persoonlijk begeleid en nu vaart een ander enthousiast en gezellig Nederlands stel met u mee.

Klimaat informatie Palma de Mallorca
Mei Juni Juli Augustus September
Gem. max. lucht temp. 21 25 29 30 26
Gem. aantal zonne uren 10 11 10 8
Gem. aantal dagen met neerslag 6 3 2 3 5
Gem. zeewater temp. 17 21 24 25 24

Flottielje zeilen in Mallorca, ontdek het natuurpark Cabrera.
Mallorca sign
We varen een flottielje route van 1 week maar uiteraard kunt u ook 2 weken meezeilen, dan zullen we andere mooie plekken bezoeken.

In de zomermaanden tijdens de schoolvakanties zeilen voornamelijk families met jongelui mee. We passen ons programma en afstanden hierop aan zodat het voor iedereen leuk is.
Maar de zeilers die wat langer willen varen kunnen ook hun hart ophalen.
Buiten de schoolvakanties komen er meestal zeilers zonder kinderen die als ze willen langere etappes kunnen zeilen, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Het is ook mogelijk om rond het eiland te zeilen op een avontuurlijke zeiltocht.

Wetenswaardigheden over Mallorca:
Mallorca heeft ongeveer 40 jachthavens met goede faciliteiten en prachtige ankerbaaien en is daarom zeer geliefd bij zeilers.

Er zijn meer dan 2.500 restaurants met een gevarieerde keuken van typisch Mallorcaans tot voorstreffelijk Thais en zelfs enkele sterren restaurants.

dorp in groene Mallorca In de zomer schijnt de zon gemiddeld 10 uur per dag.

De watertemperatuur ligt tussen de 21 en 25 graden.

De luchttemperatuur ligt tussen de 20 en 28 graden.

Windomstandigheden, gemiddeld windkracht 4.

Mallorca wordt graag bezocht door beroemdheden. En waarom?
Het heerlijke mediterrane klimaat op Mallorca is aangenaam en er is veel te ontdekken op het eiland. Ruige en lieflijke landschappen, historische steden en honderden kilometers kustlijn met zandstranden, kliffen, dorpjes, havens en grottenstelsels.

Wind
De zeebries op Mallorca staat bekend als de Embat. Deze lokale wind ontstaat door het dagelijkse opwarmen van het land in tegenstelling tot de lagere zeewatertemperatuur. De zon verwarmt het land en de warme lucht stijgt op waardoor koele zeelucht naar het eiland waait. Het resultaat is dat de dagelijkse temperaturen in de zomer aan de kust niet teveel oplopen en aangenaam blijven.

Wilt u komend jaar met ons mee flottielje zeilen in Mallorca? Boek dan zo snel als mogelijk, want dan heeft u alle keus om uw zeiljacht uit te kiezen en krijgt u de hoogste korting!

schepen voor anker MallorcaGa met ons mee en laat u verrassen door dit geweldige zeilgebied in Mallorca!


Flottielje routes:

1 weekse voorbeeld flottielje route vanuit Palma de Mallorca

Dag 1, zaterdag
Aankomst Palma en check in van de boot, boodschappen doen en 1e ontmoeting met flottielje deelnemers en flottielje begeleiding.

Dag 2, zondag
Om 9.30 uur houden we een briefing en zullen we het plan van de week presenteren. Vandaag varen we naar naar Cala Portals Vells. Hier ankeren we voor het strand. Op het strand is een chiringuito beach bar waar heerlijke tapas gegeten kunnen worden met lokale wijn!

Afstand 8 mijl

Dag 3, maandag
Vandaag varen we 24 mijl naar Rapita, Es Trenc.
Es Trench is een natuur reservaat en is bekend om haar turkoise water en sneeuw witte stranden.

Afstand 24 mijl

water fontein MallorcaDag 4, dinsdag
Tijd voor een jachthaven om alle voorraden aan te vullen. Het prachtige plaatsje Porto Colom ligt rondom een grote baai en is een van de beste natuurlijke jacht- en vissershavens van Mallorca. Zeer pittoreske plaatsje. De vuurtoren, die werd gebouwd in 1860, siert de kust en maakt het plaatje compleet.

Afstand 20 mijl

Dag 5, woensdag
Het natuurpark Cabrera is een heerlijke plek om aan een boei te liggen. Deze boeien moeten in het weekend al gereserveerd worden.
Cabrera is een van de kleine eilanden in de Balearen die bij Spanje horen. Het ligt ten zuiden van Majorca in de Middellandse Zee. Dit eiland is in zijn geheel tot nationaal park (Parque Nacional) benoemd.
Tijdens de Napoleontische oorlogen werden er in totaal 9.000 Franse gevangenen gehuisvest, waarvan er slechts 3.600 overleefden. Tot in de jaren 1980 was het eiland militair gebied, hoewel er ook enige landbouw plaatsvond.
Cabrera is nu een beschermd natuurgebied waar veel vogel- en andere diersoorten te vinden zijn. Er kunnen wandelingen worden gemaakt en men kan het park bezichtigen onder leiding van een gids, die vertelt over de natuur.

Afstand 20 mijl

Alternatieven baaien voor kortere route:
Cala dOr of Cala Figuiras

Dag 6, donderdag
Cabrera – Santa Ponsa 30 mijl of voor de kortere route Cala dOr – Estanyol

Afstand 17 mijl

Dag 7 vrijdag
Helaas moeten we vandaag alweer terug naar Palma de Mallorca. Nog een mooie dag zeilen, ergens een zwem en lunch stop onderweg.


zeiljacht voor anker MallorcaAndere mogelijke flottielje route:

Zaterdag, aankomst in Palma de Mallorca

Zondag, zeilen naar Rapita, afstand 25 mijl

Maandag, zeiltocht naar Natuurpark Cabrera, afstand 15 mijl

Dinsdag, van Cabrera naar Portals Vells, afstand 30 mijl

Woensdag, zeiltocht van Portals Vells naar Port d Andratx, afstand 10 mijl

Donderdag, van Port d Andratx naar Sant Elm, afstand 10 mijl

Vrijdag, terug naar Palma de Mallorca, afstand 20 mijl

Boek nu uw zeilvakantie!